Omhoog

Hoe dan? Zo dus!

received_1571325042939945

Morgen na morgen denk ik weer, hoe dan? Hoe ga ik deze dag overleven ( klinkt best dramatisch, helaas is dat echt mij denkwijzen). Het zijn heel vaak de kleinste dingen die mijn dag over hoop halen. Het weer bijvoorbeeld, ik maak er altijd maar een grapje van naar anderen maar de meesten hebben niet in de gaten dat mijn dag dan echt op zijn kop staat. ( ik besef me ook echt wel dat ik vast niet de enige ben, alleen hoop ik dat bij jullie de executieve functie dit dan wel overneemt). Eigenlijk helemaal stil sta op dat moment. Elke keer weer denk ik de volgende keer zou ik er makkelijker mee om kunnen gaan. Nee helaas, het kan niet in 1 keer regen maar het kan ook niet in 1 keer 27 graden zijn eigenlijk kan het beter geen weer zijn. Ja dan zit ik dus in het verkeerde land en denk dat ik dan nergens het geschikte land ga vinden. Al blijf ik me erg goed voelen bij het klimaat van Curaçao wel heel relaxed. Verhuizen? Voor mij wel een optie maar voor mij wederhelft helaas niet.

received_1563403330398783

Wat gebeurt er dan?

Ik kijk al expres geen weerberichten want die misleiden mijn gedachten en gemoedstoestand. Ik heb nu op het moment heel veel met het weer te maken want als het zoals de afgelopen dagen ‘stormt’ kan ik niet paardrijden maar dan valt die planning helemaal weg en moet ik het spontaan gaan invullen. De tijd dat ik zou paardrijden, moet spontaan een nieuwe tijd vinden om alsnog te kunnen paardrijden. Dat lukt nog niet echt. Ik word daardoor erg dwangmatig, niet alleen dat: Erg down en sta als het ware stil. Het slaat vrijwel meteen op mijn executieve functie. Geen wandeling of handeling schud ik zo even uit de mouw. Iemand moet het voor gaan doen alsof je met een peuter te maken hebt. Meestal als dit gebeurt heb ik geen begeleiding of iemand die me daarbij kan helpen in de buurt. Daarom vond ik het fijn om klanten te hebben, die stuurde me, bestellingen dus tijdsdruk en dat was daarin tegen weer niet zo goed, daardoor kon ik de dag tenminste af maken. Zoals in Wolfheze die konden je als het moest 24/7 begeleiden. Dan moet ik denken aan het begeleid wonen. Nee dat wil ik niet. Dusssss……….. Ik zou dan toch een andere manier moeten gaan vinden. Dit word zeker niet makkelijk, nog steeds waar een wil is is een weg.

received_1571324536273329

Mijn hoofd wil zoals altijd wel maar nu net iets meer weer eens heel erg veel omdat ik nu door het weer op meerdere locaties ben krijg ik ook op die plekken allemaal nieuwe prikkels. Waardoor er weer overprikkeling ontstaat en gauw val in een boze bui. Dit kan binnen seconden zich keren in een niet boze saskia. Het kan ook zijn dat ik daar aantal dagen in blijf hangen. Weer die executieve functie die het overneemt. Op dat soort momenten moet ik hele strenge afspraken hebben staan en moet ik eigenlijk alle minuut kunnen handelen. Niet een uur later want dan barst zo wie zo de bom. Ontspannen is dan het beste medicijn, creatief bezig zijn. 

received_1571324236273359

Met de begeleiding zijn we nu samen bezig met een nieuwe planning. Dan vooral in de projecten waar ik mee bezig ben. Dat lukt me wel redelijk goed dit is de 2de week en kan mij er tot nu toe echt aan houden en het mooiste is nog ik heb in bijna 2 weken tijd al 5 projecten afgerond. Ik heb nog zoveel dingen die ik wil maken, is gewoon soms niet leuk meer hoeveel ideeën ik heb. Laten we maar eerst zien als ik in deze flow verder kan gaan en dan zien wat er nog meer in zit.

Dit was een kleine update.

Tot de volgende keer maar weer

IMG_20170608_205344

 

Saskia

Laat een bericht achter